30-05-07

Arne is vanmorgen vertrokken naar Nienawiszcz

Vanmorgen om half 5 zijn Katrien, Patrick en Arne vertrokken naar Polen. 

Onderweg hebben ze maar één keer file gehad  en  7 km  gereden op uur tijd.  Voor de rest is het goed verlopen in Duitsland, prachtig weertje daar!

 

Om half 2 waren ze de grens over, er stond maar een auto of 5 voor hen.  Tegenwoordig gaan die controles als je Polen binnengaat heel vlot en snel.  Als wij Arne meenemen moeten we ook altijd een document meehebben met toestemming van de ouders.  Dat wordt altijd wel goed nagekeken en gecontroleerd... Eens de grens over gaan ze direct in Slubice geld wisselen en tanken.  Er  zijn daar verschillende tankstations  vlak na de grens maar wij gaan altijd bij Eko-tank, is de goedkoopste  en we hebben daar een klantenkaart wat ons nog paar groschen per liter korting geeft.  Het is toch telkens ongeveer een euro dat we minder moeten betalen.  Arne heeft zich weer voorbeeldig gedragen... hij heeft nog  goed geslapen onderweg en voor de rest naar filmpjes gekeken.

 

Vanavond aan de foon vertelde hij toch al goed nieuws... in de maand mei zitten er altijd meszki, dat is een soort van steekvliegje dat je vieze beten kan bezorgen.  Toen wij daar waren , was het vergeven van die vieze vliegjes!!! Als we met auto stopten... op 1 2 3 zat de auto vol, dat was dan precies of je in een wolk terecht kwam...  Arne vertelde nu dat die vliegjes er niet meer waren! Gelukkig maar want op die 10 dagen dat wij er waren, heeft hij geen 3 keren kunnen buiten spelen.

20070505 Pila - op bezoek bij Karolina06

Arne en Kuba,

deze foto is genomen paar weken terug
toen we op bezoek waren bij vrienden in Piła.

 

 

23:44 Gepost door Lizy in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: arne, pila, kuba, nienawiszcz |  Facebook |

Commentaren

Hoi! Erg interessante blog, vermits ik binnenkort zelf op vakantie ga naar Polen. Ik kijk er naar uit!

Gepost door: hesblog | 09-06-07

De commentaren zijn gesloten.