16-03-07

Voor 1,13 miljoen Belgische diamanten verdwenen in Polen

diamant gestolen in Gdansk

Op de jaarlijkse Amberif International Fair of Amber in de Poolse havenstad Gdansk zijn in de nacht van vannacht diamanten van een Belgisch gespecialiseerd bedrijf gestolen. De edelstenen zijn naar schatting 1,13 miljoen euro waard. De diamanten werden voor de nacht in een kluis bewaard. De diefstal werd rond 11 uur gemeld aan de politie.

Volgens de Poolse privételevisiezender TVN24 zouden de edelstenen toebehoren aan Benelux Diamonds uit Antwerpen. De eigenaars van het bedrijf werden gehoord door de politie, die zeer discreet bleef over het verloop van het onderzoek. Op zijn internetsite stelt Benelux Diamonds zich voor als een bekende firma die gevestigd is in het hart van de Antwerpse diamantwijk. Vorige week vond in de wijk nog een diefstal plaats waarbij voor meer dan 21 miljoen euro aan diamanten uit een bank verdwenen.. (belga/hln)

Commentaren

Benelux Diamonds are highly DESIREABLE! Maybe those who stole it heard of the Best Quality there is in the Diamond market, pity though to Benelux Diamond owners
who would like to show the world their unressistable products was stolen! Hope they have more in their vaults!!!

Gepost door: Maria Hammerin Celie | 13-03-08

De commentaren zijn gesloten.