26-01-07

Paus Johannes Paulus II mogelijk binnen 18 maanden zaligverklaard

Paus Johannes Paulus02

Omdat intussen al drie wonderen aan paus Johannes Paulus II worden toegeschreven en weldra ook de diocesane fase voor de zaligverklaring wordt afgesloten, is het niet denkbeeldig dat de Poolse paus al binnen achttien maanden zalig wordt verklaard, zo heeft KerkNet-Vlaanderen gemeld. Momenteel worden drie wonderbaarlijke en uitvoerig gedocumenteerde genezingen toegeschreven aan de in 2005 overleden paus.

Diocesane fase
Volgens kardinaal Camillo Ruini wordt het onderzoek naar de wonderen in april afgesloten. Mogelijk volgt dan een officiële aankondiging op 2 april, ter gelegenheid van de tweede herdenking van het overlijden van paus Johannes Paulus II. Kardinaal Martins, de prefect van de Congregatie voor de Heiligverklaringen, bevestigde alvast dat de diocesane fase van de zaligverklaring zo goed als rond is.

Veel sneller
Als de vorige paus binnen anderhalf jaar zalig wordt verklaard, is dit veel vroeger dan algemeen verwacht, aldus het katholieke internetpersbureau. "Of het allemaal zo'n vaart zal nemen, valt nog af te wachten. Waarnemers zijn het er echter over eens dat de zaligverklaring van de Poolse paus veel sneller gaat dan algemeen verwacht", meldde KerkNet-Vlaanderen. (belga/hln)

De commentaren zijn gesloten.