17-01-07

Onderzoek naar tweede mirakel van paus Johannes Paulus II

Paus Johannes Paulus02

De eerste stap in het zaligverklaringsproces van paus Johannes Paulus II wordt op 2 april, dag van de tweede verjaardag van zijn dood, afgesloten, meldt de openbare Poolse televisiezender TVP. Ondertussen zou er ook een onderzoek begonnen zijn naar een tweede mirakel.

Miraculeuze genezing
Een onderzoek naar de miraculeuze genezing van een Franse kloosterzuster door tussenkomst van de overleden paus zal al afgesloten worden in februari, aldus TVP, die Vaticaanse bronnen citeert. De erkenning van een wonder is inderdaad noodzakelijk om het zaligverklaringsproces te kunnen afsluiten.

Dossier bestuderen
Op het einde van de eerste etappe zal het volledige dossier bestudeerd worden door de Congregatie belast met de heiligverklaringen. De zaligverklaring is de eerste stap naar de heiligheid.

Tweede mirakel
Nog steeds volgens TVP wordt er ook een ander mirakel bestudeerd. Dit mirakel zou zich voorgedaan hebben in Zuid-Amerika. Tijdens zijn reis naar Polen in mei 2006 verklaarde paus Benedictus XVI te hopen dat de Voorzienigheid voor een snelle zaligverklaring van zijn voorganger Johannes Paulus II zal zorgen. (belga)

De commentaren zijn gesloten.