16-11-06

Poolse verdediger benaderd met 10.000 euro om match tegen Duivels te manipuleren

20061115 Poolse verdediger Jacek Bak

De Poolse verdediger Jacek Bak zou gisteren in Brussel benaderd zijn om de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Polen te beïnvloeden, meldt de Poolse pers. Volgens de Poolse radio RMF zou Bak, ploegmaat van Emile Mpenza bij Al Rayyan in Qatar, een som beloofd zijn van 10.000 euro om op een of andere manier de wedstrijd te manipuleren. Volgens de RMF-journalist gaf Bak niet meer details over het voorstel.

Geen contact
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) tast momenteel nog in het duister over de hele zaak. "Wij weten helemaal van niets", vertelt KBVB-woordvoerder Nicolas Cornu. "De enige informatie die we hebben, is dat ene lijntje in de krant. Het enige wat we kunnen doen, is afwachten. Het is aan de Poolse federatie om contact op te nemen met de Europese Voetbalbond Uefa, die bevoegd is in deze kwestie. De Poolse federatie heeft ons voorlopig nog niet gecontacteerd, en wij zijn ook niet direct van plan om hen te contacteren". (belga/hln)

Commentaren

coucou ik ben Franstalig. Het is de eerste keer dat ik in de nederlandse blogen kom. prachtig blog! ik ken bijna niets van Polen. Ik geloof dat ik veel zal leren...

Gepost door: Oly | 19-11-06

De commentaren zijn gesloten.