02-11-05

Recept : Poolse augurkenslaatje : Mizeria

Mizeria

 

500 gr augurken

½ glas zure room

Dille

Zout, peper, suiker

Sap van 1 citroen

 

 

Was de augurken goed, schil ze en snij in hele dunne schijfjes.

Hak de dille fijn.

Doe de augurken  in een kom en voeg er de kruiden en sap van citroen bij.  Voeg ook wat dille bij.

Goed vermengen en per portie opdienen. Versier met dille.

 

Miseria wordt geserveerd in kommetjes apart.  Het is een heel verfrissend slaatje bij vleesgerechten .

 

Volgens de legende was dit het favoriete slaatje  van Koningin Bona Sforza.  Ze was de dochter van een Milaneese hertog en gehuwd met Koning Zygmunt I.

Naar ‘t schijnt was de koningin verlekkerd op dit slaatje, maar telkens ze het at moest ze wenen.  Ze weende van heimwee naar Italië, ze dacht vooral aan haar thuishaven.



12:58 Gepost door Lizy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

jamaar jamaar Ziet er wel lekker uit, maar... als het maar geen miserie veroorzaakt bij nog anderen dan alleen die koningin!!

Gepost door: Sebastian | 02-11-05

het moeten komkommers zijn ipv augurken trouwen, verder ist een superslaatje ^^

Gepost door: Mo | 06-01-14

De commentaren zijn gesloten.