09-06-05

Placki ziemiaczane - Aardappelpannekoeken

Benodigdheden :

1.5 kg aardappels

3 eetlepels bloem

1 ei

1 ajuin

Zout

Olie om te bakken

 

 

Werkwijze :

Aardappels schillen en wassen.  Vervolgens de aardappels en de ui raspen en met elkaar vermengen.  Voeg het ei, de bloem en zout ook toe en goed vermengen.  

Verwarm de olie en doe een lepel van de brij in de pan.  Dun uitstrijken, en ronde of ovale pannenkoeken vormen.  Aan beide kanten goed bakken.

 

Serveren met zout.

 

Wanneer men konfituur of suiker serveert dan geen ajuin toevoegen.

 

 

Wij hebben dat al een paar keren gekregen als dessert en ik kan je verzekeren dat het heerlijk is!!!!






Commentaren

men kan er ook een teentje look en wat peper bij doen.
En als me ze wil gebruiken voor ontbijt wat fijn gesneden spek bij het deeg doen,wel fijn gesneden dat het mee kan bakken.
Koud of warm kan me ze opeten.smakkelijk

Gepost door: nancy | 22-10-06

Dank je wel Nancy voor de tip!

Gepost door: Lizy | 23-10-06

Beetje geraspte pittige (oude) kaas door het mengsel kloppen.En toch zeker de knoflook niet vergeten.
Smullen maar ! !

Gepost door: S.R. | 04-10-11

De commentaren zijn gesloten.